3 februari 2019
13:30

Dingle AIK

Referat: FBC Vinga - Dingle AIK

Efter en matchledig helg så var det dags i gen för ytterligare en bortamatch. Platsen var Hall of Flame i Västra Frölunda och motståndet, FBC Vinga. Ett VInga som visat stark form och med fyra raka vinster i bagaget, skulle ge oss en rejäl match om poängen idag. I babaget tog vi med, matchen mot Myggenäs och veckans två träningar som vi haft denna veckan.
Med en tunnare trupp inför dagens match då även juniorerna hade match på samma tid så fick vi flytta om lite i laget och spela i hop ett nytt backpar.

Period 1
Matchen börjar i ett högt tempo, kanske lite högt för båda lagen, då inget av lagen riktigt kan ta tag i spelet. Men båda lagen jobbar sig in i matchen, hemmalaget lite snabbare än oss, men det skapas inte så jättemånga lägen inledande minutrarna. Vinga börjar få ordning mer och mer på sitt spel medan vi har lite problem att anpassa oss efter golvet. VInga spelar ett snabbt rörligt spel och vi blir inledningsvis lite långa i laget, med aktiv coachning så krymper vi laget och ytorna för Vinga och börjar hitta våra positioner i förvsvaret. Sisådär sex-åtta minuter in perioden börjar även Daik bli varma i kläderna och börjar mer och mer spela sitt eget spel. Med bollvinst högt i banan skapar man tryck på vinga stundtals. Man lyckas även spela upp bollen rakt och direkt vilket gör att Vinga inte kan bryta lika högt i planen som de gjort inledningsvis. Även Vinga skapar en hel del spel i sin anfallszon vilket gör att perioden känns oviss..
Det dröjer fram 16.24 i perioden innan första målet faller, och det är Daik som gör det genom Sara på pass från Felli, . Här kommer vi in i en positiv stämmning och utav bara farten kommer 0-2 bara drygt två minuter senare då Maria styr in Mallas skott. Efter tek så blir vi lite ivriga och vill göra fler mål, vilket gör att vi blottar oss bakåt, med bara halvminuten kvar så reducerar Vinga på ett frislag som studsar lite olyckligt och ställer Amanda i målet, ett mål som var viktigit för hemmalaget då det bara var 30 sekunder kvar på perioden.

Period 2
Vinga öppnar starkt denna period, sätter hög press på Daik och skapar väldigt många fina chanser men Daik spelar stabilt i försvaret och jobbar hårt och lyckas reda ut den inledande anstormningen och kan så sakteliga jobba sig in i matchen igen. När Daik lyckas komma ner i anfallszon så hittar vi inte vårat anfallsspel riktigt utan man kastar in bollen framför mål lite på chans och det gör att Vinga kan kontra, det är tack vare ett hårt hemjobb och bra målvaktsspel som gör att Vinga inte kan nå en kvittering. 12 minuter in i perioden vinner Sara bollen på mittplan och sätter fullfart mot mål, där hon fintar målvakten och lägger in 1-3 för Daik. Ett väldigt viktigt mål för Daik som under en period varti hårt pressade av ett jagande Vinga. Målet ger oss lite andrum och vi kan ta över spelet mer och mer. Nu spelar vi med ett bättre självförtroende där vi vågar hålla mer i bol och spela enklare och hitta vårat spel. Drygt fyra minuter efter 1-3 så kan Daik göra 1-4, Maria gör sitt andra för dagen på pass från "tant" Styrmark.
Vi blir inte lika "målhungriga" efter dessa målen utan kan spela vidare utifrån vår plan och gå till periodvila med en tremålsledning.
Vinga är under denna period glödheta första halvan av perioden, skapar väldigt mycket bra chanser och Amanda i målet får visa hur duktig hon är där hon får göra ett par "livsviktiga" räddningar, samtidigt som hela laget spelar ett ursinnigt kämpande försvarsspel, lett av Mia "Bullterriern" Simonson, som för dagen spelade back.

Period 3
Även här öppnar hemmalaget intensivt och efter bara en och en halv minut så reducera hemmalaget till 2-4, och får precis den start de vill ha. Hemmalaget fortsätter sin plan medan Daik jobbar med sin. Ett såpass tidigt mål kan få motståndare att vackla och ööppna upp sig, men Daik gör inte det utan tjejerna fortsätter och jobba och fem minuter in perioden så fullbordar Sara sitt hattrick till 2-5 på passning från Rebecca. Hemmalaget fortsätter att trumma på de tar mycket löpningar och skapar ytor för varandra vilket också gör att Daik tappar markeringar ibland och det blir stundtals rörigt, som tur är är amanda vaken i målet och spelar stort när hon ingriper. 9.18 drabbas Daik av en utvisning det är Audrey som för besöka botbänken i två minuter, och hemmalaget får en gyllene chans att komma in i matchen. Hemmalaget spelar ett bra PP där de styr från bakom mål och försöker hitta instick till spelare framför kassen eller som kommer med fart. Daik reder ut Bp och väljer att ta time-out efter att man blivit fulltaliga.
Vinga forsätter att jag reducering och börjar lägga bollar i djupled och det tar några sådana innan vi riktigt vaknar och tlyckas täcka upp för dom. VInga får på ngt av dessa djupledsbollar ett friläge, men Amanda glirder ut och gör sig stor och kan rädda med en bra reflexhand. Hemmalaget tar Time out med dryga två och halv minut kvar där de eftråt plockar ut målvakten och spelar 6 v 5. Daik ligger rätt i försvaret och kan kontra på öppet mål, men de hinner oftast in med sin målvakt innan avslut kommer. Vinga trycker på mycket avslut och med mycket folk framför Amanda, som gör det jobbigt, men de få avslut som slinker igenom täckande spelare går utanför/över mål eller så räddar Amanda.
19.06 punkterar Daik matchen genom Malin som drar in en retur på halvvolley på Marianas avslut.
Daik kan åka hem till Munkedal med 3 ruggigt sköna poäng och hänger på i kampen om seriesegern.

Analys:

En väldigt intensiv match i 60 minuter där hemmalaget gör det riktigt bra, spelar en snabb anfallsinnebandy med ett fysiskt jobbigt försvarsspel. Resultatet 2-6 kanske skrevs lite i de största laget, då matchen i sig hade lika gärna slutat med en mindre segermarginal som vinst åt andra hållet om man ser till chanser. Men otroligt skönt att ta tre poäng och hänga på i toppen.
Som helhet gör vi en bra match och visar hjärta, mod och moral. Fokuserar på vårat och inte på vad andra gör. Det är en anledning till att vi går vinnande från denna match anser jag.

Matchens lirare utsågs Sara, som börjar visa sitt gamla jag, målfarlig och har den där "sniper"blicken. stort grattis till dig.

I övrigt så vill jag lyfta:
Mia "Bulterriern" Simonsson - För dagen back (!) Spelar ingen roll vilken position vi placerar denna människa, hon tar jobbet och sliter som vanligt och gör det bra. Fruktansvärt jobbig att möta för vilken motståndare som helt.
Audrey "Machocisten" Eckhardt - Bildar backpar med Mia och här läggs inga fingrar emellan. Tuff "hänsynslös" och fysisk. Ju mer "stryk" hon fick desto mer lyste det om henne, riktigt kul att se.

Nu har vi ett längre upphåll...igen.... men vi bibehåller hög träningsnärvaro, fart, inställning och glädje till nästa match borta mot Öckerö den 3 mars.